02 Ocak 2013

KİTAP NEDEN ŞİKAYET EDİLİR?

Sinirliyim. Hala sinirlenebiliyorum, halbuki o kadar sık oluyor ki, sakince karşılamayı öğrenmiş olmalıydım.

Şeker Portakalı ve Fareler ve İnsanlar "ahlaksız" oldukları gerekçesiyle şikayet edilmiş. Haberler burda: http://www.sabitfikir.com/haber/seker-portakalina-sorusturma ve burda: http://www.sabitfikir.com/haber/steinbeckin-fareler-ve-insanlari-da-gayri-ahlaki-bulundu

Kendime diyorum: Sakin ol, altı üstü bikaç kişi şikayet etti diye kitap sansürlenecek değil ya....

Ama sakinleşemiyorum çünkü "Ölüm Pornosu"nda neler yaşadığımızı biliyorum. Dava hala devam ediyor. Kitabın çevirmeni bile "böyle ahlaksız bir kitap çevirdiği için" yargılanıyor. Hadi diyorum bunda o kadar da abartmazlar, gençlik kitabı sonuçta.

Ama hadi diyelim kitaplar "aklandı", o ödevi veren öğretmen "aklandı", bu beni rahatlatacak mı?

Beni asıl rahatsız eden , cahilliğin verdiği bu özgüven!

Aşk, öpüşme, seks, fiziksel her türlü temas, tecavüz, taciz, isyan... Muhtemelen bunlardan rahatsız olmuşlardır (kitapları hatırladığım kadarıyla). Ama lise çağındaki bir çocuk bunları okumayacak da ne okuyacak? Senin verdiğin "ahlaklı" romanları okuduktan sonra gizlice 31 çekmeyecek mi yine? Gerçekleri ne kadar gizleyebilirsin?

Sen kim oluyorsun da yıllardır tüm dünyanın saygı duyduğu kitapları şikayet edebiliyorsun?
Tüm dünyanın saygısını boşver, adamın biri bi kitap yazmış, senin ne hakkın var onu sansürlemeye? Vermediğin canı alamazsın ey dindar kişi, tüm dinlerde böyledir bu!

İstemiyorsan okuma/okutma, ama bırakın artık bu kitap şikayet etme hobisini.
Ben de duygu sömürüsünden ibaret olduğunu düşündüğüm tüm dindar romanlardan, Harun Yahya kitaplarından, nefrete yönelten tüm dini ve siyasi kitaplardan nefret ediyorum. Hepsini tek tek şikayet mi edeyim? Okumuyorum. Bu kadar basit. Tavsiye ederim.

-----
Ekleme: Sabitfikir'den Kitap Yasaklarına Yazarlarından Tepkiler: http://www.sabitfikir.com/haber/kitap-yasaklarina-yazarlarindan-gelen-tepkiler