02 Ekim 2017

5. Gün

Şeker orucunda dördüncü gün. Sorun yok. Üstelik adet oldum. Canım tatlıdan ziyade poğaça börek çekti. Vücudumu anlamaya çalışıyorum. Yalancısın mı diyor bana? Reglin ilk gününde tatlı yiyeceksin diye bi zorunluluğum yok muymuş meğer?

Bu akşam koşu kursum vardı, ektim. Karnım çok ağrımıyordu evet ama o soğukta dışarda koşmak gözümü korkuttu. 

Sabah bi arkadaşım geldi, dün akşam maç izlediğimiz. Ve dikiş makinesini bugün itibariyle kamuya açmış bulundum. İki pantolon paçası diktim, dediklerine göre, güzel olmuş. Bence de idare eder ama neleri  yanlış yaptığımı bildiğim için çok da övünemiyorum. Sabun almalıyım sanırım, tam olarak nereden keseceğimden ve dikeceğimden emin olamıyorum bi türlü. Dikme kısmı kolay, öncesinde bu iki önemli adıma karar vermek ve işaretlemeyi becermek mesele. Bi de dikişe başlarken ipi sabitlemek için gitgel yaparken ipin dolaşmasını ve kumaşı kaydırıp sonunda üçgen bi çıkıntı oluşmasını engelleyebilirsem, bu iş olmuş demektir. 

İlk defa avokado aldım eve, ezip salataya kattım. Sevdim. Epey yağlı, kremalı gibi bi tat veriyor. 

Akşam yelek örerken u. da Harry Potter okudu dışından. Filmi izler gibi oldum yine. Sonra karanlıkta balkona sigaraya çıkınca filmin içindeymişim gibi hissettim yine. Sinemada akşamleyin Harry Potter'ı izleyip, sokağa çıkınca da aynı şeyleri hissetmiştim. Sanki karşı kaldırımdan Dumbledore geçiverecekmiş ya da Hızır Otobüsü birden beliriverecekmiş gibi. Yani bunlar olsa hiç şaşırmayacaktım. Olaydı iyiydi...

Hollanda'da haftasonu tatili için mekan araştırdım biraz. Karar verdim gibi. Ayarlayıp gidersem, günlüğün bi kısmını ordan yazarım artık.

Çok az kitap okuyorum bu sıralar. Kronoloji ve Nutuk bahanesiyle ama asıl sebep Sait Faik'in Semaver'ini okuyor ama çok yavaş okuyor oluşum. Genellikle elime aldığım her öykü kitabında yaşadığım sorunu yaşadım bunda da, her öykü sonunda kitaptan kopuyorum, sonra yeni öyküye bağlanmak zaman alıyor, tam bağlandım derken o da bitiveriyor. Bu yüzden kıyıda köşede sürünüyor kitap, o bitmeden yenisine başlamıyca diye inat edince de sonuç bu oluyor işte. Neyse, bu gece bitirip, yeni bi romana başlayayım en iyisi.

Bugün hiç yazasım yok. Aynı şeyleri tekrarlıyorum gibi geliyor sanırım. Daha farklı bi şeyler bulup eğlendirmeliyim kendimi. Yoksa 21 güne başlarken niyetim sadece "bugün şunu yaptım bugün bunu yaptım" demekmiş gibi olacak... Öyle değildi halbuki, öyle miydi?